Ads 468x60px

Pages

16.5.12

Tabouleh Salad

Arabic RecipesTabouleh is a Middle Eastern salad that is served often at celebrations, when guests are invited and most any special occasions.  It takes a little bit of preparation, but oh so worth the trouble. 

Traditionally served as part of a mezze in the Arab world, it was adopted by Cypriots, variations of it are made by Turks and Armenians, and it has become a popular ethnic food in the United States.


 

Ingredients ::

  • 1 cup ........................ fine bulgur
  • 2 large ...................... bunch of parsley, finely chopped
  • 1/2 cup ..................... coriander, finely chopped
  • 1/3 cup ..................... mint, finely chopped
  • 1 red ........................ pepper, chopped small
  • 2 stalks .................... celery, chopped small
  • 3 large ..................... green onions, chopped fine
  • 1/4 cup .................... olive oil
  • 1 .............................. lemon, juiced
  • 3 large ..................... tomatoes, chopped, small
  • Salt and pepper to taste

Direction ::

  1. The greens need to be chopped very fine.  Place the bulgur in a bowl along with 2
    cups of water, 1 tablespoon lemon juice and 2 tablespoons olive oil and let it sit for 1
    hour.
  2. Place the parsley, mint and coriander in a bowl.  Add in the red pepper, celery,
    chopped onions and salt and pepper.
  3. Drain the bulgur completely of all fluid and squeeze dry.  Add the dry bulgur to the
    salad and mix well.
  4. Add in the tomatoes and mix lightly.  Spritz olive oil all over the salad with some
    additional lemon juice.
  5. Add some more salt and pepper as needed. Tabouleh is a meal in itself, but can be
    served with any entree or meal